К. Нинова бясна на Цачева: Бива, бива слугинаж, но този е позор!
Секция: ПОЛИТИКА
06 Февруари 2016 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
К. Нинова бясна на Цачева: Бива, бива слугинаж, но този е позор!

/КРОСС/Срам ме е, че това нещо зад мен е Председател на Парламента! То бива , бива, но такъв слугинаж е позор. Плаши ме днес,че ще прекрати заседанието и ме гони от залата, защото искам да кажа на всички, че Министър председателят мишкува, а Народното събрание му слугува. Това написа във фейсбук червената Корнелия Нинова, ядосана от челния сблъсък с председателката на парламента Цецка Цачева.

Защо го твърдя: От 71 зададени към него въпроси, 51 са върнати от госпожата, защото не били от неговата компетентност. Българи, ето част от темите, по които Премиерът ни не е компетнтен: Програма за управление на правителството, реформи в здравеопазване, контрабанда, споразумение за отбрана на страната, бежанска вълна към България, дългът от 16 млрд.лв., харченето на 2 млрд.лв от бюджета лично от него и т. н. По тези въпроси той се крие, а тя жуми и ако им развалиш жмичката, почва да плаши. Но не нас, а гаргите, пише още Нинова.

По-рано днес Нинова излезе с декларация малко след началото на парламентарния контрол, но Цачева бързо я спря и й напомни, че това е процедура по начина на водене. След като червеното острие продължи с искането си, Цачева отново я прекъсна и й напомни, че решенията в парламента се взимат на председателски съвет. След това заплаши устатата социалистка, че ще й отнеме думата и ще прекрати заседанието, ако не си седне на мястото.

Нинова отказа на шефската покана, което вбеси шефката на парламента и тя на няколко пъти я прикани да спре с настояванията си от трибуната. "Знам, че ви предстои конгрес, знам, че водите персонална битка", заяви Цачева, докато спираше микрофона .