Миков заговори за избори 2 в 1 тази година
Секция: ПОЛИТИКА
07 Февруари 2016 17:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Миков заговори за избори 2 в 1 тази година

/КРОСС/Лидерът на БСП Михаил Миков не изключва възможността през тази година изборите да са две в едно - за президент и предсрочни парламентарни.

Възможността обаче за предсрочни избори и смяна на управлението, според лидера е „доколко българите ще продължат да търпят такъв тип управление на безпътица и дали в конструкцията на управлението може да се постигне стабилност.

Миков оценява политическия процес от последните седмици като напрегнат.

Според него управляващата в момента коалиция е нестабилна и не се крепи на принципи и политики, а върху разпределение на власт.

Предстоят много трусове в различни сфери, предрече още Миков.

Според него през април ще има сериозно напрежение в здравеопазването. Тогава стотици българи, които си плащат редовно вноските, няма да могат да получават навременна медицинска помощ. По думите му предстои и ескалация на напрежението в системата на образованието.

За предстоящите избори за президент Миков каза, че кандидатите на БСП ще бъдат обсъждани и обявени след конгреса на партията в началото на май.

Според него до тогава основната задача за БСП е да се стегне организационно и в рамките на отчетно-изборната кампания да бъдат обсъдени политики, които да са алтернатива на днешното управление.

За президентските избор ще си партнираме с всеки, който очертае ясна политика, която съвпада с нашите виждания за необходимата лява алтернатива, каза Миков. Той уточни, че и АБВ, и всички останали партии, които приемат, че президентската институция трябва да отговаря много повече на националните интереси, са добре дошли като партньори на БСП.

В село Гроздьово днес Михаил Миков се включи в поклонението пред паметника на партизаните от четата "Народна дума", водили сражение в местност край селището през 1943 година.