Синът на Чоков отива на съд за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Февруари 2016 12:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синът на Чоков отива на съд за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди

/КРОСС/ Синът на кмета на Галиче Ценко Чоков отива на съд за причиняване на лека телесна повреда по хулигански и расистки подбуди на 19-годишния Радослав Илиев. От прокуратурата съобщиха, че обвинителният акт срещу Мартин Чоков е внесен в Районния съд в Бяла Слатина, по-малко от месец след началото на разследването.

Инцидентът е от 12 януари. На улица в село Галиче Радослав е застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина кметският син започва да го обижда, акцентирайки, както уточняват от държавното обвинение, на етническия му произход. После слиза от колата и му нанася удари в лицето с юмрук. В обвинителния акт пише, че Чоков е имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но бил спрян от возещия се в колата негов приятел.

Лекарите в спешния център във Враца, където бил откаран пострадалият мъж, са констатирали мозъчно сътресение. Именно те подават сигнал до РПУ-Враца за постъпило лице след нанесен побой.

Пред разследващите Мартин Чоков заявил, че не се признава за виновен. Радослав Илиев и родителите му са с назначена физическа охрана поради опасения от натиск от бащата-кмет. Мартин е с мярка за неотклонение "парична гаранция", след като съдът отказа да го остави за постоянно в ареста.

От прокуратурата уточняват, че това е поредният сблъсък със закона на 18-годишния мъж. Той вече има условна присъда, отново за побой.

Инцидентът с Радослав Илиев е извършен в рамките на изпитателния срок, определен на Чоков младши.