Правят комикс за живота на Дейвид Бауи
Секция: Шоубизнес
09 Февруари 2016 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Правят комикс за живота на Дейвид Бауи

/КРОСС/ Близо месец след смъртта на музикалната легенда, американското издателство "Блу Уотър", известно с биографичните си комикси за известни личности, пуска книжка за живота на британския певец и композитор.

Комиксът, наречен "Поклон: Дейвид Бауи" е от едва 27 страници и разказва за живота и кариерата на музикалната легенда. Разказът в картинки започва още през 1947 година с раждането на музикалната легенда в Южен Лондон и проследява как музиката става неразделна част от живота му.

Книжката е издавана и преди, но обновеният вариант включва и кончината на певеца, както и скръбта на милионите му фенове по цял свят.

Британският визионер на екстравагантния поп рок, известен с хитове като "Space Oddity", "Ziggy Stardust" и "The Man Who Sold The World" почина от рак на черния дроб на 69-годишна възраст на 10 януари. Това стана само два дни след издаването на последния му албум, озаглавен "Blackstar", който иронично стана и първият в кариерата му, който оглавява класациите за най-продавани албуми.