ВМРО: Георгиева постъпи достойно. Сега е ред на правителството най-накрая да издигне Бокова
Секция: ПОЛИТИКА
09 Февруари 2016 12:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВМРО: Георгиева постъпи достойно. Сега е ред на правителството най-накрая да издигне Бокова

/КРОСС/След достойната позиция на Кристалина Георгиева, че ще се фокусира върху отговорностите си в Европейската комисия, вече е време българското правителство официално да оповести кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. Това е позицията на ВМРО.

Патриотичната формация беше една от първите политически сили, които подкрепиха Ирина Бокова. Красимир Каракачанов се срещна с нея още през юли. Само преди дни пък Националната женска организация на ВМРО излезе с нова декларация в подкрепа на Ирина Бокова.

Според Красимир Каракачанов Бокова е кандидатура, която би могла да получи консенсусна подкрепа в глобален мащаб. Затова и шансът не бива да бъде пропускан. Това е уникална възможност, която страната ни идва ли ще получи в следващите 100 години.

В последните месеци бе наложено изкуствено противопоставяне на две достойни български фигури - каквито са Ирина Бокова и Кристалина Георгиева. През цялото време беше очевидно, че Ирина Бокова е по-подходящата кандидатура за този пост - която може да обедини мненията и на Запада, и на останалите световни фактори.

С работата си в ЮНЕСКО Ирина Бокова доказа и собствените си способности, и способностите на България да бъде на висотата на световните процеси. Допълнително забавяне на нейната официална кандидатура само би подкопало нейните шансове.