Лидерите в световната мода представиха колекциите си пролет/лято 2016
Секция: Шоубизнес
10 Февруари 2016 11:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лидерите в световната мода представиха колекциите си пролет/лято 2016

/КРОСС/ Шанел, Версаче, Диор и Валентино представиха своите колекции висша мода за сезон пролет-лято 2016 година. Лидерите на световния моден подиум отново изненадаха с нестандартни ревюта и интересни предложения за дамите.

Карл Лагерфелд за Шанел изненада с ефектно ревю по време на представянето на новата си колекция пролет/лято 2016 г. След като предишното му дефиле беше представено в напрегнатата атмосфера на летище, този път дизайнерът реши да смени декора със спокойна дзен градина.

Повлиял съм се от всичко наоколо.Това е един вид релакс, дзен нагласа в модерния дух на нашето време, казва Лагерфелд.

Колекцията е повлияна от модата през 50-те и 60-те години на миналия век, също от епохата на Великия Гетсби. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха актрисите Даян Крюгер и Гуинет Полтроу.

Донатела Версаче показа луксозна колекция за сезон пролет/лято 2016 г., вдъхновена от спортния шик. Предложени бяха прилепнали към тялото рокли и тоалети с бродерии .

Колекцията на "Диор" представи висша мода, посветена на модерната жена, която е забързана, но винаги се движи със стил и гордост.

Риана бе специален гост на модното шоу на "Диор". 

Валентино е вдъхновен от земята. И съвсем естествено манекенките се разходиха боси по модния подиум.

Показани бяха модели с подчертано ориенталско влияние. Дълги рокли, палта тип кимоно и препокриващи се туники са декорирани с животински мотиви, бродерии и бижута. Дизайнерът е заложил и на интересен контраст при материите. Тежко кадифе е съчетано с коприна и ефирен шифон. Земните тонове в колекцията символизират визията на Валентино за свободна и независима жена, която осъществява контакт с природата в един хаотичен свят.