Открива се международното туристическо изложение Ваканция&СПА Експо
Секция: Туризъм
11 Февруари 2016 09:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Открива се международното туристическо изложение Ваканция&СПА Експо

/КРОСС/ Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие от 10.30 часа 33-тото издание на международното туристическо изложение Ваканция&СПА Експо. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Борсата се провежда под патронажа на Министерството на туризма, като тази година в нея се включват близо 400 компании, общини, региони и др. от страната и чужбина. Форумът се провежда от 11 до 13 февруари в столичния Интер Експо Център (бул. „Цариградско шосе" 147).
В рамките на изложението, Министерството на туризма организира и среща-дискусия, на която ще бъдат обсъдени възможностите за развитие на планинския туризъм в България. Събитието ще се състои от 14.30 часа, в зала Витоша (етаж 1) на Интер Експо Център.
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие международната среща, а в церемонията ще се включат също министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министърът на околната среда и водите Бойко Малинов, зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, съветника на министъра на икономиката Владимир Каролев, както и петкратният шампион по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели.
В рамките на дискусията анализ на тема „Общ преглед на зимния/ски туризъм на глобално ниво и мястото на България в него" ще направи известният международен експерт по зимен и планински туризъм Лоран Ванат. Андреас Щайбъл, управител на австрийския ски курорт Ишгл/Тирол, ще презентира принципите за успешно управление на зимен/ски курорт.