Представят доклад за състоянието на медиите
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Февруари 2016 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Представят доклад за състоянието на медиите

/КРОСС/ Състоянието на медийната среда у нас ще представят днес фондациите "Медийна демокрация" и "Конрад Аденауер". Проучване на агенция "Маркет Линкс" сред вестници, телевизионни канали и новинарски сайтове ще покаже най-новите тенденции в отразяването на политическите събития.

Изследването показва и медийната популярност на политици и партии. 

Ще бъдат представени резултати от ново представително проучване за обществените нагласи на българите към медийната среда.

Все повече зачестяват практиките на манипулация в медийното пространство, зачестява пропагандата. Това е тенденция, която засяга не само България, но и цяла Европа, и света въобще, това каза в предаването „Преди всички" Николета Даскалова - медиен анализатор във Фондация „Медийна демокрация":

На роден терен има и много конюнктурни интереси, вътрешнополитически, има и голямо междумедийно противопоставяне, така че това е наистина една много опасна тенденция. Тя е свързана със сериозно радикализиране на медийното говорене. С радикализирането на медийното говорене много лесно може да се стигне и до радикализиране на обществото.