Министър Лукарски отличи победителите в категория „Разширяване на бизнес"
Секция: ИКОНОМИКА
11 Февруари 2016 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Лукарски отличи победителите в категория „Разширяване на бизнес"

/КРОСС/ За мен е чест да наградя победителя, именно в категорията "Инвестиция в разширяване на бизнеса", защото за нас са важни не само новите инвеститори, но и тези, които остават и развиват дейността си. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, който връчи наградите за „Разширяване на бизнес" по време на 10-ото юбилейно издание на годишните награди „Инвеститор на годината" 2015 г., организирани от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Отличията, бяха връчени на специална церемония в сряда вечерта и се присъждат на компании за направените от тях устойчиви инвестиции , разкриването на нови работни места и внедряването на високи технологии.

Министър Лукарски връчи "Златен бик" за "Инвестиция в разширяване на бизнеса" на германският производител на автомобилни компоненти „Костал България". На второ и трето място в тази категория останаха "Мебел-стил" и "Фесто". „Радвам се, че голяма част от чуждестранните инвеститори остават и разширяват проектите си, това показва, че условията, които предлагаме осигуряват стабилни перспективи в дългосрочен план. Именно от това се нуждае бизнесът в България и в тази посока сме насочили усилията си", допълни министърът на икономиката по време на церемонията.

Минно-обогатителният комплекс „Асарел Медет" и съвместното му дружество с лекарите от общинската болница и община Панагюрище „Асарел Панагюрище здраве" станаха носител на голямата награда „Инвеститор на годината" за 2015 г.

Почетни плакети в категориите Инвестиция в сливане/придобиване и Успешен стартъп връчиха и заместник- министрите на икономиката г-жа Даниела Везиева и г-н Любен Петров. Отличието за инвестиция в сливане/придобиване получи от зам.-министър Везиева Mohawk Industries Inc. , а за Стартъп. „Мелиса клаймът" от зам.-министър Петров.