Чуркин: Отношенията между САЩ и Русия са сложни, но не можем да ги наречем конфронтация
Секция: Русия
11 Февруари 2016 14:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чуркин: Отношенията между САЩ и Русия са сложни, но не можем да ги наречем конфронтация

/КРОСС/ Днес Русия и САЩ се разминават по някои съществени въпроси, но не можем да наречем тези отношения конфронтация. Това заяви постоянният представител на РФ в ООН Виталий Чуркин пред телевизия RT, предаде ТАСС.

„Не бих нарекъл днешните ни отношения конфронтация. Това са сложни отношения, свързани с различни виждания върху едни или други кризи. Понякога възникват сериозни търкания, както в ситуацията със Сирия и Украйна“, каза той.

По думите му противоречивите изказвания на различни звена от американските власти са объркващи. „Не мисля, че това е добре за САЩ и за ефективността на външната им политика. Това затруднява сътрудничеството с тях“, поясни Чуркин.

Дипломатът счита, че за сериозен успех в борбата срещу тероризма, както и за постигането на споразумение по иранската ядрена програма ще спомогне изглаждането на разногласията между Русия и САЩ.

„Ние сме съгласни със САЩ, че „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“ трябва да бъдат унищожени, както и терористичните организации, които се считат за такива от Съвета за сигурност на ООН. Между нас с американците съществуват някои разногласия по повод на това, какво се има предвид под „умерени“ групи в Сирия“, заяви постоянният представител на Русия в ООН.