Зов за помощ: Помогнете да подарим здраве на Таня!
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Февруари 2016 19:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зов за помощ: Помогнете да подарим здраве на Таня!

/КРОСС/Казвам се Стойка и съм майка на Таня Дончева, на 22 години от Стара Загора. Моето съкровище се разболя преди по-малко от година. На 27 февруари 2015 година разбрахме, че има тумор в мозъка. Това беше най-ужасният ден в живота ми. На 04 март, сутринта, Таня се влоши, получи хидроцефалия и се наложи да й сложат клапа. Две седмици по-късно й беше направена операция в София. Всичко беше наред след операцията, само че за кратко.

На 20 юни състоянието на Таня се влоши и изпадна в кома. На 22 юни беше оперирана в състояние на кома в същата болница в София. Операцията беше успешна и на 23 юни тя излезе от комата. За съжаление, резултатът от хистологичното изследване беше 4 степен мултиформен глиобластом и трябваше да се прави лъчетерапия и химиотерапия. След терапията обаче туморът беше нараснал наново и се наложи трета операция. Тя беше на 17 ноември 2015, отново в същата болница. След операцията обаче имаше поражения. Не можеше да си вдига клепачите (двустранна птоза) и се движеше само с чужда помощ. В момента проължава да е на химиотерапия, но, за съжаление, няма големи подобрения. Последната МРТ показа, че има още от тумора. Предлагат ни лечение в Турция с радиохирургия и казват, че има добри шансове. Затова са ни неободими средства, с които, в следствие на множеството операции, ние вече не разполагаме.

Таня е студентка. Следва в УНСС със специалност Международни отношения. Беше последен семестър, когато се разболя. Мечтата й в момента е да се излекува и да завърши образованието си. Иска след завършването си да работи като медиатор. За Коледа поиска да й подарим здраве. Обещахме й, че ще й го подарим, но нямаме достатъчно средства за лечението. Знам, че има много добри хора, и ще ни помогнат, за което предварително благодаря от сърце. Тя е само на 22 години... Моля ви, помогнете ни да сбъднем мечтите на дъщеря ни.

Дарителска сметка в лева при банка ДСК ЕАД:
Таня Дончева Дончева
IBAN: BG69STSA93000023260127
BIC: STSABGSF
За контакти:
Стойка Дончева
0899365363