Вестниците пишат...
Секция: Преглед на печата
12 Февруари 2016 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат...

/КРОСС/ Министерството на финансите отказа отсрочка за промените в ДДС", пише Сега. Агенцията за приходите отново ще променя указанията си и то дни преди подаване на декларациите от фирмите. Така се увеличава хаосът с начисляване на ДДС при лично ползване на фирмени стоки и услуги, коментира вестникът. 

В интервю за Стандарт изпълнителният директор на Конфедерацията на индустриалците Евгений Иванов казва по темата, че той и колегите му са удовлетворени, в голяма степен, от поясненията, дадени им от финансовото министрество. От тях е станало ясно, че така нареченият данък "уикенд" няма да важи за компютри и телефони, а при купуване на нов актив ползването на данъчния кредит може да се отложи до края на годината. 

Монитор пише: "Връщат само половината ДДС за колата на шефа" и цитира представители на бизнеса, които настояват данъкът "уикенд" да не се прилага за дребни активи, които се ползват и за лични нужди. 

"Две жени загинаха при тежки катастрофи, психар помете 12 коли с викове "Аз съм Исус", обобщава вчерашните инциденти с автомобили на първа страница Новинар. 18-годишно момиче от Видин и пешеходка в Стара Загора станаха жертва на шофиране с несъобразена скорост, а психично болен мъж удари съзнателно 12 автомобила по "Цариградско шосе" и паркира своя пред централния вход на БНТ, като се блъсна в полицейската патрулна кола. 

"Няма ваксини за 16-месечните бебета", информира Монитор. Не достигат дози за четвъртия задължителен прием. Днес Министреството на здравеопазването ще обяви обществената поръчка за одобрение. 

"Първи вот на недоверие" е водещото заглавие на Земя по повод внесения вчера от БСП и ДПС вот на недоверие за политиката в здравеопазването. 

"Деца полудяват от нова дрога" информира на първа страница Стандарт. Цигари от марихуана и химически препарати предизвикват агресия у младежите. Вестникът съобщава за инциденти в Русе и Шумен и допълва, че новият тип дрога се разпространява в цялата страна. 

Според Телеграф традиционното пролетно пръскане срещу комари започва още преди края на зимата заради опасността от вируса Зика. Експертите смятат, че трябва да бъдат убити ларвите, въпреки че у нас няма данни за разпространителите на заразата - т. нар тигрови комари.

"Екомилионерите застанаха открито срещу България" е водещото заглавие на Труд. Поводът е несъгласието между природозащитници и инвеститори да се строи втори лифт в Банско. По време на дискусия вчера, която се проведе в рамките на туристическото изложение в София, стана скандал между спорещите страни, пише изданието. 

В рубриката "Наблюдател" на вестник Сега се коментира поредното противоречие в сферата на туризма след като вицепремиерът Бъчварова обяви, че се подкрепя намерението за втори лифт в Банско, после пресцентърът на Министерския съвет опроверга това изявление, на което има и аудиозапис. Управляващите се опитват да прегазят екологичните норми в собствен интерес и в интерес на техни фаворити, пише в коментара на вестника, с констатацията, че и за Витоша, и за Пирин е важно политическите договорки да не подменят икономическата логика и съществуващите закони.

"Забраниха на Доган и Пеевски да влизат в Турция", е водещото заглавие на Дума. Военният министър Николай Ненчев забрани допуск на почетния председател на ДПС Ахмед Доган във Военно-историческия музей, където той трябваше да получи знак за лидерство на името на Стефан Стамболов. 

"Турция направи мечешка услуга на Доган", е озаглавен коментар по темата в 24 часа.

Труд помества снимки и информация за петнайсетте архитекти, кандидатстващи за поста главен архитект на София. Днес от Столичната община ще сформират комисията, в която ще има и външни експерти, която ще отсее подадените заявления. 

Досегашният главен архитект на столицата Петър Диков заявява в интервю в Капитал дейли: "В конкурса няма нови лица", много от тях са свързани с досегашното управление на отдел "Архитектура и благоустройство".

По повод днешното съдебно заседание, на което ще се реши дали Иван Евстатиев да бъде пуснат от ареста, 24 часа помества разследване, в което се казва, че обвиненият в изнасилване на 16-годишно момиче от Стрелча бивш кмет планирал как да примами девойката в стаята си в хотела и редовно търсел момичето по телефона преди инцидента.