Депутатите обсъждат вота на недоверие в сряда
Секция: ПОЛИТИКА
12 Февруари 2016 10:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Депутатите обсъждат вота на недоверие в сряда

/КРОСС/ Народното събрание ще проведе дебатите по вота на недоверие към правителството заради провала в здравната политика в сряда. Не по-рано от 24 часа след края на обсъжданията в пленарна зала ще бъде насрочено и гласуването на вота на недоверието.

Според Правилника за работа на Народното събрание разискванията по проекта за решение за гласуване на вот на недоверие започват не по-рано от три дни и не по-късно от седем дни от постъпването на предложението. По време на разискванията не могат да бъдат правени промени и допълнения в текста на проекта за решение.

Вчера представители на парламентарните групи на БСП и ДПС внесоха в парламента 69 подписа на депутати и мотивите за вот на недоверие към правителството. Мотивите - тотален провал в здравеопазването, а целта - оставка не само на ресорния министър Петър Москов, а и на цялото правителство. Народните представители, които се подписаха под мотивите са от БСП, ДПС, както и независимите депутати Велизар Енчев и Георги Кадиев.

След като вотът бе внесен депутатът от ДПС Хасан Адемов разясни, че има индикации, че и други парламентарни групи, след като обсъдят мотивите, могат да се присъединят към вносителите на вота и евентуално да го подкрепят, визирайки БДЦ.