НДК организира изложение за културен и конгресен туризъм през 2017 г. в Париж
Секция: Туризъм
12 Февруари 2016 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НДК организира изложение за културен и конгресен туризъм през 2017 г. в Париж

/КРОСС/Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош беше на работно посещение в Париж, за да договори провеждането на първото по рода си изложение за културен и конгресен туризъм в Двореца на конгресите през април 2017 г. 

Идеята за подобно изложение на регионален принцип е да обедини общини, специализирани организации, както и частния бизнес, които заедно да представят възможностите за конгресен и културен туризъм в България, в частност - и в най-голeмия конгресен център в Югоизточна Европа - НДК, както и в другите балкански страни, които ще бъдат привлечени да се включат.

В тази връзка бяха проведени работни срещи с екипа на генералния директор на групата VIPARIS Пабло Накле-Черути, който през ноември миналата година беше специален гост на Двореца по покана на г-н Боршош и представи своя богат опит за управление на най-голямата група от конферентни и изложбени центове в Париж.

Дворецът на конгресите във френската столица е най-значимият конгресен център в света с над 10 млн. публика годишно и организирането на подобно изложение ще спомогне за популяризирането на дестинацията България.

Реализирането на това изложение ще се осъществи и със съдействието на Българското посолство в Париж.

По време на визитата си в Париж Мирослав Боршош се срещна и с мениджърския екип на една от най-големите зали за концерти и спортни събития (20 000 места) - "Берси", с които обмениха идеи, свързани с функционирането, управлението и реализацията на значими международни събития в подобни пространства на фона на засилената сигурност в съвременната обстановка.