Десетки почетоха паметта на Димчо Михалевски в Кърджали
Секция: ПОЛИТИКА
13 Февруари 2016 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Десетки почетоха паметта на Димчо Михалевски в Кърджали

/КРОСС/ В Кърджали се събраха десетки приятели от цялата страна, за да отбележат втората година от смъртта на инж. Димчо Михалевски. Семейството му, неговите родители, депутати, политици, строители, бизнесмени и много граждани изпълниха храма „Св. Георги Победоносец", където бе отслужена панихида.
Депутатът от БСП Лява България Дора Янкова посочи, че в лицето на Димчо Михалевски България и Родопите загубиха значим политик и строител. „Димчо бе уникален и липсва на всички ни. Неговата енергичност, точна преценка и визия са ни толкова нужни днес. И като зам.-кмет, и като зам.-министър, и като депутат от Смолян, после от Бургас, той милееше за Родопите и Родината. Реализира десетки проекти приживе, но остави и още толкова, които днес неговите наследници продължаваме. Гордеем се, че Димчо бе част от нас и че имахме шанса да работим с този изключителен експерт. Докато се бореше за благоустрояването и големите инфраструктурни проекти, той не остана чужд и за проблемите на здравеопазването, за хората в тежко социално положение, за липсата на перспектива на родопските земеделски производители. Впускаше се във всяка битка в името на справедливостта и защитата на социалните човешки права. Подкрепяше православната вяра, но не остана чужд и за своите приятели мюсюлмани", заяви Янкова.
Припомнени бяха и усилията на Димчо Михалевски за подобряване на междусъседските отношения с Гърция.
Инж. Димчо Михалевски почина на 18 февруари 2014 г. Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 41-то и 42-то Народно събрание. Между 2000 и 2003 г. е заместник-кмет на община Кърджали. Координатор на отдел „Регионална политика" във ВС на БСП за периода 2004-2005 г. Зам.-министър на Министерство на регионалното развитие и благоустройството в 86-то правителство на България.