Правителството и УЕФА одобряват Висшата лига
Секция: СПОРТ
19 Февруари 2016 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Правителството и УЕФА одобряват Висшата лига

/КРОСС/ Идеята за новата Висша лига, която трябва да замени сегашния елитен ешалон, е получила одобрението на правителството в лицето на министър Красен Кралев и УЕФА. Според "Тема Спорт", който се позовава на източници от БФС, в момента текат последни приготовления за новия формат на първенството и се очаква до месец промените да бъдат обявени.

Предвижда се от догодина участие в най-високото ниво на футбола да вземат минумиум 12 отбора, като се обсъжда идеята за 14 и дори 16. Очаква се към сегашните девет състава да бъдат по­канени по определени критерии ЦСКА, Литекс и най-вероятно Локомотив (София). Ко­ментират се също Дунав (Русе), Етър, Ботев (Вра­ца) и един бургаски клуб.

Единствената пречка за обявяването на планираните промени е, че е необходимо постигане консенсус сред фут­болните босове около новия формат на пър­венството и изисква­нията за участие в не­го. Също така трябва да се решат и някои юридически подроб­ности около статута на ЦСКА, както и да има гаранция за финан­совото обезпечение на Локомотив (София).