Хиляди на спортен празник в Рила планина
Секция: Туризъм
21 Февруари 2016 13:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди на спортен празник в Рила планина

/КРОСС/Рила планина над Белица отекна от музика в съботния ден. Стотици дойдоха на организирания от общината „Зимен празник - Белица - Семково", който стартира в 11,00 часа на сцената пред хотел „Бор" в зимния курорт Семково.

След над 15-годишно прекъсване бе възроден този празник по инициативата на общинския кмет Радослав Ревански.

За гостите пяха народни певци, възрастни и деца от фолклорни състави от общината и Република Македония. Проведоха се и много спортни състезания. Ски слалом за възрастни на писта „Еделвайс", ски слалом за деца на писта „Аскер". Турнири по шах, бридж-белот, тенис на маса, футбол на малки врати, дърпане на въже и скачане с чували също бяха част от празника за популяризиране на курорта Семково. „Искаме да рекламираме и да възродим славата на това прекрасно място. Природата ни е дала много, но е необходимо и ние да се постараем да развием туризма. Но без помощта на държавата няма как да се справим", заяви кметът на община Белица Радослав Ревански.

„Фактът, че 2000 души уважиха този празник, ми дава вяра да направя всичко възможно да върнем славата на курорта Семково. Трябва да обединим усилия на общинско, регионално и национално ниво. Семково може да стане национален студентски курорт заради многото бази на университети в района", заяви градоначалникът. Той призна, че проблем за развитието на курорта е собствеността на земята. „Ще поискам среща с премиера Бойко Борисов да обсъдим възможностите терените да станат общинска собственост, за да можем да използваме пълноценно европейските програми за развитието на курорта", каза още Радослав Ревански.