М. Бенатова: В момента парите на групировките не са от наркотрафик, а от обществени поръчки
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Февруари 2016 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
М. Бенатова: В момента парите на групировките не са от наркотрафик, а от обществени поръчки

/КРОСС/ В момента парите на групировките не са от наркотрафик, макар че и такъв има, парите им са от обществени поръчки.

Това каза журналистката Миролюба Бенатова в студиото на Нова телевизия в отговор на  въпроса връщат ли се мутренските времена или не са си отивали. Тя припомни как бившите вътрешни министри са реагирали относно групировките и заяви, че „за пореден път и МВР, и прокуратурата са отстъпи от нормалните си функции".

Мутрите винаги са били видимата част на организирана престъпност, но в никакъв случай те не са били тези, от които нещо е зависило, добави тя.

Повод за коментара й бе последният случай на публичен побой. Млад мъж бе пребит на Околовръстното шосе в София от четирима мъже заради няколко натискания на клаксона.

За мен това е дежавю, каза Бенатова. 

Хора с възможности ползват патрулките, срещу 50 лева, да ги екскортират, защото са пили, за drink and drive, разказа журналистката.

Не може МВР да е стигнало това дъно, заяви тя.  

Бенатова разказа за случай на побой в столично заведение между охраната на две известни лица от ъндърграунда, който не фигурира в бюлетина на МВР, а по думите на Дилов-син, и в "Пирогов" не си спомнят за него.

Този агресивен начин на поведение се налага в цялото общество и няма кой да го спре, заяви в студиото на Нова телевизия Любен Дилов -син. И лечението на този модел не е през законодателството. Законодателството е достатъчно респектиращо, стига да бъде прилагано. Полицията трябва да се стегне и да се промени общественото мнение. Не престижно да си тъпак. Престижно е да си образован, коментира Любен Дилов -син

Това поведение на бухалките се мултиплицира навсякъде, смята Дилов. Той направи паралел между физическото удряне с бухалка и „удрянето" чрез медийни бухалки. И за всичко това са виновни политиците, допълни той.