Скъпите нови винетки – опасни за колата
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Февруари 2016 15:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скъпите нови винетки – опасни за колата

/КРОСС/В Пловдивския квартал Кючук Париж се намира един от последните пострадали от зачестилите кражби на винетни стикери. Част от стъклото на автомобила е свалено.

От АПИ обаче отказват да сменят винетката. Оказва се, че да бъде възстановен винетен стикер трябва да се докаже, че е счупено или откраднато цялото панорамно стъкло на автомобила. Ако липсва само част от него, както става при скорошните кражби, винетката не се възстановява и човек трябва да купи нова.

Георги Павлов е шофьор от 50 години. Той не вижда логика в това. "Според мен не е редно, защото веднъж ще я платиш, а след това - втори път", обясни той.

Според него подобни случаи ще зачестяват заради повишената цена на винетките.

"Когато бяха по-евтини, нямаше такова нещо. Обаче сега, когато стават малко по-скъпи и се почва - режат се стъкла", добави той.

Тревогата у собствениците на автомобили е голяма, защото според тях няма как да предпазят колите си от подобно посегателство.

"В бъдеще може и да нараснат тези случаи. Трябва да се отиде, да се постави предно стъкло, отделно разходи, отделно неприятности и отсъствие от работа. Нещата са доста - не са само 97 лева", коментира шофьор.

За последния месец случаите на откраднати винетки в Пловдив са 10.