Папа Франциск шокиран от убийството на монахини в Йемен
Секция: СВЯТ
05 Март 2016 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Папа Франциск шокиран от убийството на монахини в Йемен

/КРОСС/Папа Франциск заяви, че е "шокиран и силно натъжен" от нападението срещу старчески дом в Южен Йемен, при което загинаха 16 души, включително 4 монахини, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Кардинал Пиетро Паролин, държавният секретар на Ватикана, заяви в съболезнователно послание, че папата "се моли това безсмислено клане да пробуди съвестта, да докосне сърцата и да вдъхнови всички страни да оставят оръжието и да поемат по пътя на диалога".

Той призовава страните в този конфликт да се откажат от насилието и да работят в полза на народа на Йемен, и особено на най-нуждаещите се, на които са помагали сестрите.

Вчера въоръжени нападатели щурмуваха дом за стари хора, ръководен от сестрите на Майка Тереза. След като застреляли пазача, те минали през стаите, поставяйки белезници на жертвите, преди да ги застрелят в главата. По непотвърдена информация на агенция Фидес две от загиналите монахини са от Кения, една е от Руанда и една е индийка.

Папа Франциск заяви, че ще се моли за убитите и увери, че чувства духовна близост със засегнатите от "този акт на безсмислено и сатанинско насилие".