Ани Станева завоюва шест златни медала на Световно първенство по китайски бойни изкуства
Секция: СПОРТ
09 Март 2016 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ани Станева завоюва шест златни медала на Световно първенство по китайски бойни изкуства

/КРОСС/ Младата ни надежда по бойни изкуства Ани Станева триумфира в Хонконг, където се проведе Световно първенство по китайски бойни изкуства. Българското момиче буквално разби конкуренцията и завоюва шест златни медала от 6-те дисциплини, в които участваше.

Ани Станева тренира китайски бойни изкуства от 6-годишна. Днес вече е на 21 години и има общо 26 златни медала. Последните печели миналата седмица в Хонконг, където се състезава в шест дисциплини. И печели шест медала.

„Бяхме на състезание от световен ранг по ушу", обясни Ани Станева.

„Ушу е общото наименование на китайските бойни изкуства. Те са популярни в Европа и Америка като кунг фу, но оригиналното наименование си е ушу. Има над 1000 отделни стилове", обяснява треньорът и баща на шампионката Станчо Станев.

Всяко състезание в Китай на Ани и на баща ѝ им излиза около 6000 лв. И това само за пътя и престоя там. Предварителната подготовка и екипите допълнително повишават сумата. А държавата по никакъв начин не помага с финансирането.

За златната ни медалистка и треньорът ѝ са важни медалите от Китай, където конкуренцията е най-голяма.

„Един медал от Германия, Франция не ми е толкова важен. Важно е от самата родина на изкуството", казва гордо Станчо Станев.