Жени Живкова ще е специален гост на втората вечер на Sofia Fashion Week 2016
Секция: Шоубизнес
12 Март 2016 10:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жени Живкова ще е специален гост на втората вечер на Sofia Fashion Week 2016

/КРОСС/ Организаторите на Sofia Fashion Week 2016 разкриват кои са новите дизайнери и модни къщи, които ще вземат участие в грандиозното модно събитие.
Дизайнерката Жени Живкова, неколкократен носител на „Златна игла" на Академията за мода, ще е специален гост и открива втората вечер - 23 март, която е посветена на българските дизайнери, модни къщи и марки. Нели Колева - носителка на множество награди и отличия за мода и една от първите български дизайнерки, показвани по Fashion TV, също ще представи своя колекция. Сред утвърдените български дизайнери, които ще покажат свои колекции са също Мариела Гемишева и Николай Божилов, които също са сред носителите на най-престижната награда за мода в България „Златна игла". Отново ще видим смелата, нестандартна и провокативна мъжка мода на „Агресор" с дизайнер Марияна Папаличева. Nikole Collection с дизайнер Николета Радукова, която работи както на българския, така и на международния пазар, ще покаже мода в спортно-елегантен стил, подходяща за ежедневието и за парти вечери.
Valenino, Ermanno Scervino и дизайнерката Нина Ноштдал ще са специални гости на последната гала вечер, като Нина Ноштдал ще пристигне в България с голяма английска телевизия специално за Sofia Fashion Week 2016. В последната вечер на 26-ти март L'Oreal ще направят и своето Hair Style шоу, представено на последната седмица на модата в Париж.
При световните брандове за първи път на SFW 2016 ще видим - VILEBRIQUIN с ексклузивна колекция бански за лято 2016. Верни на своя небрежен чар, те ще пренесат на модния подиум дух на елегантност и фантазия. Луксозно дамско бельо My Lingerie by Provoke също ще бъде представено със специална колекция на SFW 2016. Те предлагат както бельо, така също бански и аксесоари на водещи световни компании за всички моменти и настроения: забавни и секси, стилни и елегантни или комфортни и свободолюбиви!
Ексклузивна детска колекция ще представят Bapa Kids, които избират най-красивото, интересното и креативното, за да зарадват и провокират таланта на всеки малък естет, творец и мечтател. Детска мода ще покаже и българската марка за бутикови детски дрехи Princeska с главен дизайнер Диана Найденова в екип с дъщеря й Ани.
Концепцията за вечерта на младите дизайнери е на проф. Любомир Стойков, който е селектирал и студенти по моден дизайн, които ще покажат свои дизайнерски творенния в третата вечер на престижната модна сцена на Sofia Fashion Week 2016. Подкрепата за млади дизайнери е социалната мисия на мащабното модно събитие и на сцената ще бъдат показани колекции от четирите университета: Национална художествена академия, Нов Български Университет, Югозападен университет „Неофит Рилски" - Благоевград и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър".
Съвсем скоро организаторите ще разкрият и програмата на грандиозния моден форум по вечери, а участниците може да следите в официалния сайт на събитието.