Предстоящи събития в страната за утре, 16 март
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Март 2016 19:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за утре, 16 март

/КРОСС/ ***

София.
От 9 ч. ще се проведе заседание на Народно събрание.

***
София.
От 10 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 9.30 ч. в СГС 22 състав ще гледа делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк" (чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК ).

***
София.
От 11 ч. във ВИП залата на Софийска опера и балет ще се състои пресконференция, посветена на премиерата на операта „Норма" от Белини.

***
София.
От 12 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство), Столична община и „София - Европейска столица на спорта" организират пресконференция на тема „Новите спортни инициативи на София". На пресконференцията ще присъстват Елен Герджиков - председател на СОС и председател на Фондация „София - Европейска столица на спорта", док. Тодор Чобанов - зам.-кмет на София и др.

***
София.
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА, ИК „Жанет 45" и Карло Петрини ще дадат пресконференция, на която ще представят книгата „Хубаво, чисто, справедливо: Основи на философията Slow Food".

***
София.
В Национален музей „Земята и хората" може да бъде разгледана фотоизложбата „Реките в България".

***
София.
В сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе Втората годишна среща на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела /НСММС - НД/.

***
София.
От 14.30 ч. в сградата на Представителството на Европейската комисия в София, ул. „Г. Раковски" 124 ще се състои публична дискусия с кандидатите за главен архитект на София.

***
София.
От 14 ч. във Френски институт ще се състои церемония по награждаване на участниците в маратона „Dis-moi, dix mots", организиран от Френския институт в България и Асоциацията на преподавателите по френски език в България, провел се на 29 февруари в София.

***
София.
От 18 ч. в кино „Люмиер" ще се състои премиерата на полско-българската копродукция „Кербала" на Кшищоф Лукашевич, част от програмата на 20-ия София Филм Фест.

***
София.
От 20 ч. в зала 1 на НДК, китаристът на Queen Брайън Мей и звездата на Бродуей Кери Елис ще изнесат концерт.

***
Благоевград.
От 12.30 ч. в град хотел „Кристо" ще се проведе пресконференция на представители на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), на която ще бъдат дискутирани инициативи на АИКБ за подобряване на бизнес климата в България през 2016 г.

***
Благоевград.
От 13 ч. в зала № 5 на Младежкия дом ще се проведе инициатива по разясняване на националната телефонна линия срещу трафика на хора.

***
Боровец.
От 11 до 16 ч. млади хора с интелектуални затруднения, клиенти на Дневен център „СВЕТОВЕ", проект на фондация „Светът на Мария", ще посетят Боровец и ще се насладят на магията на планината през зимата.

***
Бургас.
От 10 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за предстоящия финален турнир в мъжкия хандбал за Купата на България. Домакин ще е Бургас, а основен фаворит е местният ХК „Фрегата".

***
Бургас.
От 13 ч. в заседателната зала в Ректората на Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров" ще бъдат представени петте нови специалности, по които ще бъде обявен прием за учебната 2016/2017 година.

***
Бургас.
От 14 ч. в заседателната зала на Апелативна прокуратура Бургас - ет.1 на Съдебната палата в гр.Бургас ще се проведе брифинг на Административния ръководител Апелативен прокурор Бургас г-н Любомир Петров на тема - дейността по Административния надзор за законност в Апелативен район Бургас - приключени дела с висока обществена значимост и интерес.

***
Бургас.
От 18 ч. в Концертна зала на Музикалното училище ще се бъде представена постановката „Негово Величество Театърът".

***
Варна.
От 11 ч. на ул. „Ген. Паренсов" 3, в отдел „Изкуство" на варненската библиотека, ще се състои пресконференция, свързана с Рождения ден на библиотеката - 21 март.

***
Видин.
От 11 до 13 ч. се организира Ден на отворените врати в ОП „Общински приют за кучета", който се намира в близост до Видин, преди с. Рупци. Желаещите ще могат да разгледат обекта и да получат информация за базата, с която разполага и за организацията на работния процес.

***
Велико Търново.
От 13 ч. в зала "Европа" на Ректората на ВТУ Н. Пр. Андраш Клейн, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в България ще изнесе лекция на тема „Мигрантските вълни и бъдещето на ЕС". След лекцията ще се проведе дискусия със студенти.

***
Велико Търново
От 14 ч. в библиотеката на Читалище „Надежда" Клуб „Приятели на книгата" организира среща на ученици от Старопрестолната гимназия по икономика с творческия екип на издателство „Слово".

***
Велико Търново.
От 17 ч. в Ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе научния форум „Мартенски четения", организиран от Великотърновския клон на Съюза на учените в България/.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе концерт на ученици от ОУ „Бачо Киро".

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представена изложбата „Трансформации" на авторите Гордана Хаджи Николова-Малашев и Николина Джановска.

***
Велико Търново.
От 18 ч. в зала 30 на Младежки дом ще се проведе концерт по пиано на Виктория Велева, Даниел Борисов, Павлина Попова, Рая Тодорова и Йосиф Омар.

***
Видин.
От 11 до 13 ч. ще се проведе Ден на отворените врати в ОП "Общински приют за кучета", който се намира в близост до Видин, преди с. Рупци. Желаещите ще могат да разгледат обекта и да получат информация за базата, с която разполага и за организацията на работния процес.

***
Видин.
От 17.30 ч в залата на Общинския съвет кметът на общината Огнян Ценков ще проведе среща всички жители, загрижени за състоянието и бъдещето на футболен клуб „Бдинци. На срещата ще присъстват и членовете на УС на ОФК „Бдин-1923". Инициативата е във връзка с постъпило писмо на граждани до кмета на Община Видин, желаещи да споделят своите възмущения и притеснения относно ОФК „Бдин-1923.

***
Враца.
От 17 ч. в Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе кръгла маса на тема „От Алафрангата до Франкофонията".

***
Враца.
От 17 ч. в малка зала на ХГ „Иван Фунев" при РИМ Враца ще се състоят XXVII Зимни четения на РИМ Враца: „Баянки от Врачанско"- Недка Димитрова.

***
Враца.
От 19 ч. в Камерна зала на ДКТ ще се играе пиесата „Отблизо" от Патрик Марбър.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 ч. в Народно читалище „Напредък - 1869" ще се проведе Концерт на Веселин Маринов.

***
Каварна.
От 16 ч. в заседателна зала на Община Каварна ще се проведе творческа среща с акад. Георги Марков и господин Иван Гранитски, която ще премине под мотото„Енергията на българския дух и мечтите за обединена България". От 14 ч. творците ще се срещнат с учениците от СОУ „Стефан Караджа" Каварна.

***
Кюстендил.
От 17 ч. във Възрожденското училище ще бъдат обявени резултатите от Деветия национален конкурс и откриване на изложбата „Пролет върху листа".

***
Пловдив.
От 9 ч. в 5 зала на Пловдивския окръжен съд ще бъде гледано дело срещу Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г., Бисер Р.,Стефан Г. и Васил В., обвинени за извършване на опит за убийство и за умишлени палежи.

***
Пловдив. От 10 ч. на паркинга пред многофункционалната спортна зала "Колодрума" е официалният старт на пролетното миене на Пловдив. Подробности за предстоящите дейности може да научите на място от директора на ОП „Чистота" Иван Стоянов.

***
Пловдив. От 15.30 ч. във фоайето на втория етаж в НБ „Иван Вазов"-Пловдив ще се проведе официално откриване на изложбата „5000 репродукции".

***
Русе.
От 10 ч. в Зала 1 на Областна администрация - Русе ще се състои заседание на Постоянната секторна комисия в областта на земеделието, рибарството и аквакултурите.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат собствениците на квартал „Бедечка".

***
Хасково.
От 10 ч. в зала „Хасково", Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира пресконференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.".

***
Сливен. От 10 ч. в зала 105 на общинската администрация ще се проведе редовната пресконференция на кмета на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.