Ученици от Долни Дъбник участваха в среща по програма Еразъм+ в Калатаюд, Испания
Секция: Коментари
16 Март 2016 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици от Долни Дъбник участваха в среща по програма Еразъм+ в Калатаюд, Испания

/КРОСС/ Испанският град Калатаюд бе домакин на седмата поредна среща по програма Еразъм+. В него бяха избрани за участие четирима ученици от СОУ „Христо Ботев" в Долни Дъбник. Проектът „Младежта на Европа се свързва безопасно в Интернет" включва ученици от осем европейски страни. Впечатления от визитата в Испания споделя Илона Гавазова от XI клас от СОУ „Христо Ботев".

Тази международна среща по проекта за мен беше едно вълнуващо изживяване, споделено с три съученички и двама учители от нашето училище. Пътуването до Испания мина неусетно. Когато пристигнахме в Калатаюд (града, в които се състоя срещата), нашите домакини - испанците, ни посрещнаха сърдечно и ни приеха в домовете си. Благодарим много за гостоприемството и доброто отношение към нас.
През следващите дни свършихме доста работа по проекта. Създадохме видеоклипове, представихме презентации, свързани с безопасния интернет, участвахме и в други интересни занимания. Остана време и за забавления, разгледахме малкия красив град, опитахме от испанската кухня. Предпоследния ден посетихме и Мадрид. Разгледахме един от най-големите и значими музеи на изобразителното изкуство в света - „Прадо". Гледахме представление на един от традиционните танци - фламенко. Благодарим на нашите ръководители и на Еразъм+ за незабравимите моменти и страхотните емоции.