ДПС: Осъждаме Баташкото клане
Секция: Коментари
20 Март 2016 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДПС: Осъждаме Баташкото клане

/КРОСС/ В пълна кондиция сме да внесем нов вот на недоверие. Ако ДСБ ни помогнат, няма да имаме нищо против", каза Казак 

Не експериментирайте с нас нито отвътре, нито отвън, призова съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Барутин. В доспатското село се проведе възпоменателен митинг за възродителния процес в селото преди 44 години, довел до две жертви, шестима ранени и десетки арестувани, организиран от ДПС за 13-ти път. Карадайъ заяви от трибуната, че всеки опит за разединение на ДПС е водел до обединение. „И в момента, за шести път от 1990 г. насам, текат такива процеси Всички помним тези процеси - Мехмед Ходжа направи партия, Гюнер Тахир, Осман Октай, Касим Дал, Недим Генджев, сега и Лютви Местан. Финалът и резултатът на всички тези отцепници, които мислят, че могат да разделят ДПС, е ясен и е бил един и същ.

„За обединение призова от трибуната и зам.-шефът на Народното събрание Алиосман Имамов. „Ние сме против насилието във всичките му форми, осъждаме Баташкото клане и всяко насилие преди и след това. Всичките тези събития трябва да бъдат в учебниците", заяви Имамов.

На митинга присъстваха всички кметове и политици на ДПС от Смолянско и съседните области, както и делегация от представители на изселнически организации от Истанбул, но нямаше дипломати от Турция за разлика от други години, съобщава „Труд".

„Виждаме, че управляващата коалиция се тресе от борби за власт, влияние, разпределяне на постове и порции. Нищо чудно те сами да предизвикат политическа криза. В пълна кондиция сме да внесем нов вот на недоверие. Ако ДСБ ни помогнат, няма да имаме нищо против", каза Казак. Той увери, че в структурите на ДПС няма напрежение или отлив към ДОСТ преди националната конференция на партията на 24 април, на която ще бъде избрано ново ръководство.