Евгени Минчев представя книгата си „Моят Емил"
Секция: Шоубизнес
21 Март 2016 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евгени Минчев представя книгата си „Моят Емил"

/КРОСС/ „Моят Емил" - така се казва книгата, посветена на голямата звезда на българската естрада, Емил Димитров. Нейната премиера ще се състои днес, 21 март, от 19:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО", когато авторът, Евгени Минчев, ще сподели своите лични впечатления от живота на изпълнителя.
Текстове на Митко Щерев, както и статии на музикалния критик Александър Абаджиев също са намерили своето място в „Моят Емил".

Наскоро Евгени Минчев сподели, че вдъхновение и порив да напише тази книга е получил от Драгомир Драганов, който му казал: "Ти си длъжен да напишеш тази книга".
Евгени Минчев разказа, че книгата съдържа негови лични спомени със звездата - не дочути, не измислени и не преувеличени.
Освен за Емил Димитров Евгени разказва за друга голяма личност - импресариото на певеца Васил Андреев. Той е автор на песни като „Моя страна, моя България", „Арлекино", Нашият сигнал".

Евгени Минчев смята, че държавата е длъжна да направи нещо и да отбележи 75-тата годишнина на Емил, която е и повод той да издаде тази книга.
Пиарът е убеден, че пощенската марка, която бе пусната в в обръщение преди месеци не е достатъчен жест: "Защото Емил е марка, но не пощенска", каза Минчев.

В книгата Евгени Минчев разказва за чара, излъчването и музикалния талант на певеца, за певци, които изпълняват песните му. Разкрива тайни и опровергава слухове.
"Аз имам история с Емил и не искам да отнемам историята на другите. Всичко в книгата е преживяно и разказано от първо лице", каза авторът.

Интересна подробност е портретът на гърба на книгата, който е нарисуван от художника Петър Давидков от Дупница.
"Това е един от най-достоверните портрети правени някога на Емил. Твърдя това, защото аз го познавах отблизо, познавах чертите му".