Безплатни прегледи, изследвания и консултации със специалисти в „Зона Здраве" в Бургас
Секция: Здраве
21 Март 2016 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безплатни прегледи, изследвания и консултации със специалисти в  „Зона Здраве" в Бургас

/КРОСС/ Първото издание на изложение „Зона Здраве" ще се проведе в Mall Galleria Бургас на 2 и 3 април т.г. В навечерието на Световния ден на здравето, изложението събира на едно място безплатни прегледи, изследвания и консултации с лекари специалисти от различни области. Основен партньор е Национална пациентска организация.
Изложението се провежда с подкрепата на Община Бургас, Областна администрация - Бургас, Районен център по здравеопазване, Районна здравно-осигурителна каса.
В „Зона Здраве" участват над 40 участника - здравни заведения, лекари специалисти, производители на стоки и услуги за здравето и красотата, спортни школи.
Целта на „Зона Здраве" е да информира и популяризира профилактиката на заболявания, да покаже новостите в грижата за здравето, да даде възможност на всеки да се консултира с желания лекар, да участва в игрите и забавленията, да избере спорт за себе си или своето дете. Акция по безвъзмездно кръводаряване, демонстрации по първа помощ от БЧК ще допринесат този празник на здравето да стане поле за хуманност и добротворчество.
Национална пациентска организация, със съдействието на Медицинска лаборатория „Лина" организира безплатни изследвания за хепатит В и С. Ще има също: измерване на пулса и на кислорода в кръвта с пулсоксиметър, оценка на сърдечносъдов риск, диагностика на стъпала и проблеми на опорно-двигателната система, диагностика на кожа, очни изследвания, тест на контактни лещи и др. Скринингите, които ще се правят на място по време на изложението, са безплатни за посетителите.
Всеки посетител може да спечели от над 100-те награди, ако попълни талон на място.