Да помогнем на Георги да види пролетта навън
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Март 2016 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Да помогнем на Георги да види пролетта навън

/КРОСС/Последните три години 35-годишният Георги Димитров не е излизал от малкия си апартамент в кв. Дружба-2 в София. Точно 9 стъпала го делят от външния свят, който обаче не може да види, защото е трудно подвижен. Нужна му е специална платформа, която да се изгради между партера и първи етаж, където живее с глухонямата си майка, пенсионерката Цветелина Иванова. Стойността на ескалатора е 5 554 евро, а досега са събрани едва 3200 евро. Набраните средства са дошли предимно от трудночуващи техни приятели, които заделят малки суми за да помогнат.

По рождение, Георги Димитров освен глухота и немота има и неврална мускулна атрофия. Заболяването е засегнало долните крайници. В желанието си да помогне на единствения си син, майката се е опитвала да тегли кредит, но получава само откази, тъй като доходите на двамата са недостатъчни - преживяват само с инвалидни пенсии. Грижовната Цветелина Иванова не се отчайва, започва да набира средства в специално открита банкова сметка, с надеждата че много хора ще помогнат. Уви, помагат само хора от обществото на глухите, отделяйки от своя залък да подкрепят брата си по съдба.

Всяка събрана стотинка и левче отиват само и единствено за тази безкористна цел - изграждане на специален ескалатор за Георги Димитров. Майката и приятелите на Георги отправят молба към, всички които могат и имат доброто човешко желание да помогнат според възможностите си като внесат сума, която могат да отделят в посочената по-долу банкова сметка към банка ДСК

IBAN: BG76STSA93000020945872 / BIC STSABGSF
за ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ДИМИТРОВ
.

Офертата за изграждане на специалния ескалатор е на фирма IZAMET. Скромното семейство се опитва да набере средствата или да намери алтернативна фирма, която да изгради нужното съоражение.

Може да се свържете с тях на мобилен 0887205424 (само с SMSи, защото и двамата не чуват) или по ел.поща georgi.dimitrov.1980@gmail.com. Ще бъде издаден документ за дарение.