Атака поиска гранична ограда и с Гърция
Секция: ПОЛИТИКА
24 Март 2016 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атака поиска гранична ограда и с Гърция

/КРОСС/Народни представители от партия „Атака" са внесли в Народното събрание проект за решение за изграждане на защитни съоръжения по протежение на държавната граница с Република Гърция. Това съобщават от партията.

Хората на Волен Сидеров настояват стената да бъде вдигната с укорени темпове заради мигрантите. Парламентът трябвало да възложи това на Министерския съвет.

В мотивите си атакистите отбелязват, че терористичните атаки в Белгия за пореден път показвали правопропорционалната зависимост между броя на нахлуващите в Европа мигранти и броя на жертвите на ислямския терор.

Те смятат, че националната ни сигурност и териториална цялост са под непосредствена заплаха. Тази заплаха не можела да бъде предотвратена нито от обезоръжените гранични полицаи, нито обезоръжените военнослужещи по границата.

Националистите напомнят, че Македония напълно е затворила границата си за нелегалните мигранти. Това стана, след като Словения, Хърватия и Сърбия обявиха редица ограничения за влизащите на тяхна територия.

Хиляди нелегални мигранти са блокирани в момента на гръцко-македонската граница до Идомени. От „Атака" подчертават, че те ще потърсят алтернативен път до своята крайна цел - държавите от Западна Европа. Различни оценки показвали, че с подобряването времето броят на нелегалните мигранти на гръцко-македонската граница ще нараства.

Хората на Сидеров са убедени, че е въпрос на време блокираните на гръцко-македонската граница мигранти да се насочат към нашата държава, търсейки проход до западноевропейските държави.

Атакистите обръщат внимание, че Западнобалканският маршрут на трафика през Гърция - Македония - Сърбия, но Източнобалканският маршрут през България оставал отворен.

В мотивите на „Атака" пише още, че самият турски президент Ердоган заплашил, че ще натовари „бежанците" на автобуси и ще ги пусне през Гърция и България. Предвид невъзможността да пресекат Гърция, тези контингенти щели да използват единствения възможен маршрут - този през отворената, неохранявана гръцко-българска граница.

Те напомнят още, че преди 3 дни австрийският вътрешен министър, Йоахана Микл-Лайтнер оповестила, че в България могат да нахлуят 1,1 милиона мигранти.

Именно поради всички тези причини националистите настояват да се изградят защитни съоръжения. Те не само трябвало да препятстват свободното движение на мигрантите, но и да освободят човешки ресурс за дългосрочна охрана на двете най-рискови граници - тези с Турция и Гърция.

Съоръжението трябвало да бъде по примера на други държави-членки на Европейския съюз, включително и такива от Шенгенската зона, които защитили територията си с телени и бетонни съоръжения.