"Соар": Хванаха третия атентатор от летището в Брюксел (видео)
Секция: СВЯТ
26 Март 2016 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Соар": Хванаха третия атентатор от летището в Брюксел (видео)

/КРОСС/Белгийската полиция е арестувала "третия мъж" от заснетите от охранителна камера атентатори на летище Завентем в Брюксел. Фейсал Шефу е бил разпознат от шофьор на такси, който е закарал терористите на аерогарата рано сутринта на 22 март, съобщава днес в. "Соар", позовавайки се на сигурен източник.

Шефу е известен на властите като журналист на свободна практика. Арестуван е няколко пъти административно през изтеклата година заради ислямистка активност сред обитателите на импровизиран бежански палатков лагер в парк край службата по миграцията и убежището в Брюксел.

Полицията е задържала Шефу в кола с още двама мъже срещу сградата на федералната прокуратура в Брюксел в четвъртък вечерта.

Съдия-следовател в петък е освободил двамата му спътници. При идентификацията се е установило, че Шефу е мъжът със светло сако и тъмна шапка, който на снимката тика количка с куфари редом с вече установените двама камикадзе - Ибрахим ел Бакрауи и Наджим Лаашрауи.

В деня на атаките прокуратурата съобщи, че камерите за запечатали по-късно как третият мъж бяга от летището, а полицията намери куфар с 15 килограма взрив, който той е изоставил.

Шефу беше нашумял, след като разпространи в интернет съобщения, че властите в затворен център за нелегални имигранти в център в Стеенккеерцел протестират, защото им давали храна три пъти дневно, когато те трябвало да постят, защото било Разамазан.

video:https://www.youtube.com/watch?v=H2DuEHfxYrw