Армията изчезна от границата ни с Гърция
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Март 2016 13:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Армията изчезна от границата ни с Гърция

/КРОСС/Българската армията, изглежда, се е изтеглила от границата ни с Гърция въпреки очакването на бежански наплив. Седмица след ученията по браздата, военните са изчезнали и хората от селата в района се молят мигрантите да не тръгнат към страната ни, защото няма кой да ги спре, съобщи БГНЕС.

На ГКПП Златарево няма нито един войник, а тук на 18 март се проведе съвместно учение между Гранична полиция и МО. Над отсрещното село Габрене македонската граница опира перпендикулярно в гръцката. Тя върви по билото на Беласица, минава над Петрич, планината се снишава и свършва при село Тополница. Най-голямата височина на Беласица е 2029 метра високият връх Радомир.

Снегът в момента там е над 2 метра. Дежурният в ГПУ Петрич ни насочва за информация към пресаташето на НС „Гранична Полиция", неофициално казва, че няма опити за преминаване на границата с Гърция през Беласица заради снега. Как ще е през пролетта, никой не знае. Билото на Беласица се спуска и планината свършва на десния бряг на река Струма оттатък ГКПП Кулата-Промахон, село Тополница е на 500 метра от браздата. „Как няма да дойдат бежанците, като нито граница има, нито нищо край селото?!", риторично пита Любомир Гогулев, местен жител.