Треньор на деца и още трима души набирали жени за секс услуги
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Март 2016 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Треньор на деца и още трима души набирали жени за секс услуги

/КРОСС/ Четирима души, сред които и треньор по волейбол на деца, са обвинени в сексуална експлоатация, съобщиха от Специализираната прокуратура. 

Обвиненията, повдигнати на 26 март тази година, са за участие в организирана престъпна група, създадена с цел финансови облаги от сексуална експлоатация на жени. Членовете на групата са задържани при специализирана операция на ТСБОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян.

Задържани са ръководителите на групата Рангел Карачанов и Владимир Гърков, както и участниците Христо Георгиев и Антон Пирозов.

Според събрание до момента доказателства групата е била създадена от Гърков и Карачанов през есента на 2014 г., когато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали клиенти. Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично превозвали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори.

Седем проституиращи жени, „работили" с престъпната група, са дали свидетелски показания, включително и пред съдия от Специализирания наказателен съд.

По същото дело на Карачанов е повдигнато обвинение за държане амфетамин. През 2001 г. той е осъждан на 3 години и 6 месеца затвор за изнасилване.

До задържането си на 26 март пък Антон Пирозов е треньор по волейбол на деца.

На 28 март Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" на четиримата участници в групата.