Радосвета Желязкова е победител в ежегодния конкурс на Women in the Arts
Секция: КУЛТУРА
04 Април 2016 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радосвета Желязкова е победител в ежегодния конкурс на Women in the Arts

/КРОСС/ Радосвета Желязкова е победител в ежегодния конкурс „Celebrating the Genius of Women" в категорията „международни артисти", който се провежда в Орландо, щата Флорида, САЩ.
Събитието се организира от неправителствената организация Women in the Arts, Inc. и е посветено на приноса на жените в изкуството.
Името на картината, с която Радосвета печели е „Waiting" (превод: Очакване) и е събрала най-голям брой гласували в онлайн галерията на конкурса.

Церемонията по награждаването се състоя на 26 Март тази година в Централната библиотека в Орландо, където българката получава най-големия букет и бурни аплодисменти. Освен че картината привлича много внимание, Радосвета спечелва организаторите с изтънчената си визия и с факта, че пропътува цялото разстояние до Флорида, за да уважи събитието. Тя е единственият участник от Източна Европа, а останалите артистки в нейната категория са от Мексико, Холандия и Канада.

По време на церемонията по награждаването на победителите, „Waiting" на Радосвета е прожектирана наедно с творбите на останалите артисти от САЩ на голямото електронно табло.