Наришкин разказа колко би продължила хипотетичната война на Русия с Украйна
Секция: Русия
06 Април 2016 14:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Наришкин разказа колко би продължила хипотетичната война на Русия с Украйна

/КРОСС/ Председателят на руския парламент Сергей Наришкин заяви, че в случай, че Русия се окаже принудена да води военни действия срещу държава, сравнима по военен потенциал с Украйна, то този конфликт би продължил максимум четири дни, предаде РИА Новости.

„Както казахте, Русия сега води три войни – в една или друга степен участва в три въоръжени конфликта. За да бъде картината пълна, трябва да призная, че имено в тези три въоръжени конфликта, при това на практика със същия статут, участва и Германия“, каза Наришкин, коментирайки речта на политолога Александър Рар на среща с участници в Руско-германския семинар в Държавната дума.

Той подчерта, че Русия, също както и Германия, е международен посредник или гарант за изпълняването на Минските споразумения.

„Александър, смятам, че вие сте реален политик и не вярвате в твърденията на украинското политическо ръководство за това, че Украйна воюва с Русия. Ако по някакви причини Русия бъде принудена да води военни действия и да отблъсква агресията на страна, сравнима по потенциал с Украйна, то надявам се, всички разбират колко дни би продължил този конфликт – два, три, максимум четири. И също така всички са наясно какъв би бил резултатът от подобен сблъсък“, отбеляза Наришкин.

„А това, което се случва в Донбас, се случва вече повече от две години. Ето ви отговора на въпроса с кого воюва режимът на Киев“, добави той.