Австрийски генерал: Русия е много по-близка за Австрия, отколкото другите големи сили
Секция: СВЯТ
06 Април 2016 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Австрийски генерал: Русия е много по-близка за Австрия, отколкото другите големи сили

/КРОСС/ Австрийските въоръжени сили са готови за сътрудничество с Русия, въпреки препоръките на другите световни държави, заяви началникът на Генералния щаб на Австрия генерал-лейтенант Отмар Коменда на среща с руския си колега генерал Валерий Герасимов, предаде телевизия „Звезда“.

Коменда благодарил на началника на руския Генщаб за поканата  и подчертал, че една от причините за посещението му в Москва е нежеланието да се подчинява на диктата на редица страни.

„Не смятам да следвам указания и да се подчинявам на нечии заповеди за това с кого да общувам и с кого не. Именно затова исках да ви посетя“, казал австрийският генерал.

Той отбелязал, че Австрия следи глобалните промени в света. „Само заедно можем да разрешим създалите се проблеми. И Русия за Австрия е много по-близка, отколкото другите големи държави в нашия свят. По този начин, ние сме готови в рамките на възможностите ни да работим заедно там, където това има смисъл“, подчертал Коменда.

Австрийският генерал съобщил, че го интересува личната оценка на началника на руския Генерален щаб за ситуацията в Близкия и Средния изток.

Коменда припомнил още, че Австрия и Русия имат дълга история на взаимоотношенията и поканил руския си колега да извърши ответна визита.