По-сериозни наказания за нарушителите на пътя поискаха родители
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Април 2016 20:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
По-сериозни наказания за нарушителите на пътя поискаха родители

/КРОСС/Протест пред Съдебната палата поиска по-сериозни наказания за нарушителите на пътя, съобщава БНР. Протестираха около 30 души. Поводът за недоволството им е намалената от Върховния касационен съд присъда на Диян Станчев, който на пешеходна пътека сгази Лора Казанлиева.

Майката на Лора - депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, както и част от останалите протестиращи разговаряха два часа с председателя на ВКС Лозан Панов.

Нели Петрова коментира, че срещата е минала добре и Панов е обещал много неща.

От своя страна шефът на касационния съд обясни, че са говорили по няколко аспекта. Единият бил свързан с въпроса за законотворчеството. Лозан Панов е поел ангажимент да участват, когато по специални закони има нужда от позиция на съдиите. Втората обсъдена тема била свързана с правоприлагането. Обсъдена е и превенцията. Панов се ангажира да опита да мотивира колегите си, които работят в тази сфера, да опитат да обясняват на обществото важни неща, които са свързани с правата и задълженията на всички участници в делата, свързани с катастрофите.

Родителите оставиха играчки и снимки на деца, загинали при катастрофи, на стълбите пред сградата на Съдебната палата. Те разлепиха плакати с надписи „Граждани срещу сляпата Темида", „С името на справедливостта" и "Не ме убивай - аз съм бъдещето".