Д. Медведев: Турция налива масло в карабахския огън (видео)
Секция: Русия
10 Април 2016 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Д. Медведев: Турция налива масло в карабахския огън (видео)

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев завърши обиколката си в Армения и Азербайджан, в опит да се успокои обстановка в размирния регион. Според него има много сили, които внимателно анализират последствията от нагорно-карабахския конфликт и влиянието му върху ситуацията както в Близкия Изток, така и в Русия и обратното влияние на тези процеси върху тях, каза премиерът Медведев в интервю за „Рссия 1" и не изключи възможността за турски принос в разпалването на конфликта между Нагорни Карабах и Азербайджан.

video:https://www.youtube.com/watch?v=8vzuLZ8Uvho

Според Медведев изявленията на Турция не могат да не предизвикат загриженост. Той допълни, че вместо да успокои обстановката и да призове участниците в конфликта да се върнат на масата на преговорите, Анкара е дала ясни и категорични послания в подкрепа на една от страните - Азербайджан. Руските медии припомнят изказванията на премиера и президента на Турция - Ахмет Давутоглу и Реджеп Ердоган, които в разгара на конфликта обявиха подкрепата на Анкара за Баку, казвайки че „Турция е готова да подкрепи своя съюзник до пълното освобождение на Нагорни Карабах".
Москва следи внимателно постконфликтното стабилизиране на процесите в Закавказието и обиколката на премиера Дмитрий Медведев в Ереван и Баку през последните дни и совалките, които осъществи външният министър на Русия Сергей Лавров в размирния регион, показват ангажираността й в намирането на мирно решение на карабахския въпрос.