Започва Софийският фестивал на меда
Секция: ЛЮБОПИТНО
12 Април 2016 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва Софийският фестивал на меда

/КРОСС/ На площада пред старата баня започва Софийският фестивал на меда, в който ще участват повече от 15 производители от страната, съобщи председателят на Съюза на българските пчелари Михаил Михайлов. Ще се предлагат само сертифицирани продукти: пчелен мед, пчелен прашец, пчелно млечице, прополис, восък и комбинация между тях.

Това са автентични оригинални продукти от производители. Те могат да се ползват от хората като храна и лекарство. Всеки от тях има съответните етикети на бурканите, регистрационния номер на пчелина, сертификати за анализ. Това е предимството на тези изложения, с които ние целим да популяризираме българските пчелни продукти, обясни Михайлов.

Натуралният пчелен мед е незаменима храна и лекарство. Сладък, вкусен и ароматен дар на природата. Достига до нас, благодарение на пчелите, които преработват нетрайния нектар, отделен от цветята в сладка, прозрачна течност, наричана от нас - мед. Медът не губи ценните си качества в продължение на много години. Съхранен при подходящи условия, той е единствения хранителен продукт, който няма срок на годност.

Пчелният мед е храна с определено диетично и лечебно действие. Въздейсвието му върху организма е по- слабо, но по - продължително, в сравнение с това на лекарствата. Ето защо, дозировката му не е строго определена и той може да се използва ежедневно от всички хора.