Лазерната простатна хирургия от Лейзър Мед
Секция: Здраве
14 Април 2016 09:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лазерната простатна хирургия от Лейзър Мед

/КРОСС/Лейзър Мед разполага с най-мощната и прецизна лазерна система в света - Тулиум 200 вата, за изпаряване на доброкачествено увеличената простатна жлеза. 3 филиала у нас - София, Варна и Стара Загора.

Увеличена простата е тъждествено на уринарни нарушения. Само човек, който го е преживял, може да разбере тежестта на проблема. Животът му рязко се променя и започва да цикли между посещенията в тоалетната. Поводите са различни - или прекалено чести позиви, съчетани с краткотрайно уриниране, или нетърпящи отлагане позиви, включително и през нощта, или вяла и затруднена струя. Първоначално мъжът е изнаенадан, а обяснението за случващото му се настъпва едва след консултация с уролог. Обикновено става дума за доброкачествено увеличена простата.

Увеличената простата е прогресивно състояние. Не съществува медикаментозно или хомеопатично лечение, което да може да намали обема на простатната жлеза. С напредването на възрастта той може само да се увеличава и респективно да задълбочава уринарните проблеми. Най-тежката фаза е поставяне на катетър. Ако оплакванията не влошават прекалено качеството на живот, мъжът може да изчака преди да пристъпи към по-радикално лечение, а именно - простатна хирургия.

Лазерната хирургия е най-високият клас в оперативното лечение на простатата. Тя протича безкръвно и безрисково за пациента, под спинална упойка - без да се отнема съзнанието му. Сред съществуващите лазерни системи Тулиум е водеща технология, а най-новата му разработка - Тулиум 200 вата, е без аналог по мощност и прецизност. В България само специалистите на Лейзър Мед работят с 200-ватов Тулиум лазер. Мощността му позволява простатата да се изпари при съкратено оперативно време и без значение от големината й. А прецизността му от само 0,2 мм проникване в тъканта дава възможност на хирурга да работи в непосредствена близост до капсулата на жлезата, което гарантира максимално качество на резултата.

Какво да очаквате след намесата на Тулиум 200 вата? Бързо възстановяване, справяне с уринарните смущения, рязко повишаване на качеството на живота. Позивите се нормализират, а струята е мощна и непрекъсваща. Включително и при мъжете, живели преди операцията с катетър.

За лечение с Тулиум лазер в България може да се консултирате в Лейзър Мед - София, Варна и Стара Загора. Провежда се пълен преглед на простатата на цената на консултация. Включва: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

Телефон за връзка тел. 02 4 760 760, моб. 089 952 11 01.