Руското министерство на отбраната: НАТО „стигна до абсурда“, виждайки РФ на прага си
Секция: Русия
19 Април 2016 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руското министерство на отбраната: НАТО „стигна до абсурда“, виждайки РФ на прага си

/КРОСС/ Зам.-министърът на отбраната на Руската федерация Анатолий Антонов коментира обвиненията на НАТО по адрес на Москва и определи случващото се като „информационна война“, предаде РИА Новости.

„В своите обвинения НАТО буквално стигна до абсурда: днес говорят за това, че Русия се намира „на прага на НАТО“, ние сме се били приближавали към тях, а не те към нас“, каза Антонов в интервю за телевизия RT.

Той също така изрази съжаление, че всичко, което е било постигнато с труд със страните от НАТО във военната област, включително и в контекста на борбата с тероризма, „бе отхвърлено днес и забравено много лесно“.

Антонов отбеляза, че инициатор на конфронтацията не е Москва – увеличаването на военния потенциал се провежда по периметъра на западните граници на Русия.

„Искам да кажа, че ние виждаме всичко това, отбелязваме и приемаме съответните военно-технически мерки. Но бих искал да подчертая, че ние се обявяваме против надпреварата във въоръжението, който както и да ни я налага“, поясни зам.-министърът, като добави, че Русия не е противник на нормализирането на отношенията със страните от НАТО и европейските държави във военната област.