Писмо, написано на ръка от Елизабет Втора, продадено на търг
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Април 2016 19:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Писмо, написано на ръка от Елизабет Втора, продадено на търг

/КРОСС/Писмо, написано през 1947 г. от 21-годишната принцеса Елизабет, която впоследствие става кралица Елизабет Втора, бе продадено за 14 400 британски лири на търг, предаде Франс прес. В писмото Елизабет разказва за първата си среща с бъдещия си съпруг Филип.

То е написано на ръка няколко месеца преди Елизабет да се омъжи за Филип, който ще навърши 95 години през месец юни. Адресирано е до писателката Бети Шу, която пишела книга за кралската сватба.

"За пръв път срещнах Филип в Кралския военноморски колеж в Дармут през юли 1939 г., преди войната. Може би сме се срещнали и на сватбата на херцогинята на Кент, но не си спомням това. Бях на 13 години, а той - на 18 и се готвеше да замине. В началото на войната бе постъпил в Кралския военноморски флот и го виждах рядко, два-три пъти годишно, когато бе получил разрешение за това", е написала принцеса Елизабет, която на 2 юни 1953 г. става кралица.

Елизабет допълва също, че двамата обичат да танцуват и че тя споделя увлечението му по състезателните автомобили.

Лотът е купен от частен британски колекционер на търг на "Чипнам окшън рум" в Уилтшър в Югозападна Англия.

Елизабет Втора, която наскоро отпразнува 90-годишнината си и е по-популярна отвсякога, никога не е давала интервю.

Официалният сайт "Бритиш монарки" разкрива, че тя продължава да язди. Изключително рядко проговарящите й слуги уверяват, че тя обича прогнозите за конни надбягвания на "Спортинг лайф", коктейл от джин и френски вермут "Дюбоне" и кръстословици.