Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
25 Април 2016 07:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа в сградата на Министерски съвет, премиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще проведат среща с представители на протестиращите превозвачи и туроператори.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Сердика" на „София хотел Балкан" ще се проведе първа национална дискусия за 2016 г. от кампанията „Да! На българската икономика". В дискусията ще вземат участие министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и др.

***
Варна.
От 10.00 часа в Суис-Белхотел Варна (бивш гранд хотел „Димят") ще се проведе бизнес форум „Региони в растеж" за развитието на рeгион Североизточен. В събитието ще вземат участие вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Румен Порожанов и др.

***
София.
От 10.15 часа зала № 1, на 2-я етаж в Столична община брифинг във връзка с обществения транспорт в София ще дадат Калоян Паргов - председател на групата на БСП и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в СОС. От 12.00 часа общинските съветници и представители на БСП - София ще внесат Искане до областния управител на София град (ул. Алабин 22) за отмяна на решението на СОС за увеличение на цената на билетите за градския транспорт в столицата.

***
София.
В зала „Силует" на хотел „Маринела" вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще проведе работна среща с всички браншови организации в сектор „Туризъм". Те ще обсъдят професионалното и висшето образование с оглед липсата на кадри в отрасъла. От 11.00 часа е предвидена пресконференция.

***
София.
От 09.00 до 10.30 часа в зала „Рила" на „София Хотел Балкан" ще се проведе втора дискусия между представители на бизнеса и законодателната власт, организирана от Българския форум на бизнес лидерите. Участие в събитието ще вземе Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в НС.

***
София.
От 10.00 часа в Централния военен клуб ще се проведе Кръгла маса „Стратегията за национална сигурност на Република България в контекста на променящата се международна среда за сигурност".

***
София.
От 11.00 часа в зала 6 на административната сграда на район „Възраждане" в София, бул. „Александър Стамболийски" 62 кметът на район „Възраждане" Савина Савова, ученици от 30 СОУ „Братя Миладинови", Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Фондация „Етнопалитра" организират „Великденска арт работилница".

***
София.
От 11.00 часа в Пресцентъра на НДК ще се проведе пресконференция, на която ще бъде даден отговор на въпроса дали хората с увреждания водят живот на воли или по чужда воля.

***
София.
От 11.00 часа в „Зала" 1 (Южно крило, Исторически факултет) на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски", „Институтът за ново икономическо мислене - България" ще проведе поредната си дискусия на тема: „Докладът на ЕК и финансовите дисбаланси в България".

***
София.
От 11.00 часа в зала „Официална" в сградата на Столична община ще бъде представено изследването „София - град на творческата икономика". В представянето ще участват заместник-кметът на София по направление образование, култура, спорт и превенция на зависимости д-р Тодор Чобанов, председателя на постоянната комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет Малина Едрева и Диана Андреева, ръководител на Обсерватория по икономика на културата.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Българската асоциация за закрила на пациентите и Националната пациентска организация ще дадат пресконференция на тема „Достъп и удовлетвореност на пациентите, система на жалби и обезщетения".

***
София.
От 11.00 часа в централата на ДСБ ще сe проведе пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Първа САГБАЛ „Св. София" и Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) ще дадат пресконференция, с която ще се даде начало на проекта „Достъпни здравни услуги за бременни жени и деца до 3 г. от групи в риск".

***
София.
От 12.30 часа в Южния парк зад музея „Земята и хората" за трета поредна година КТ „Подкрепа" ще постави началото на кампанията по отбелязване на Световния ден по безопасност и здраве при работа, която ще продължи до края на м. април.

***
София.
От 13.00 часа в Пресклуба на НДК, Корнелия Нинова ще представи своята платформа като кандидат за председател на НС на БСП.

***
София.
В 13.30 часа в сградата на Министерството на енергетиката, министър Теменужка Петкова ще представи годишните финансови резултати на държавните енергийни дружества.

***
София.
От 14.00 часа в хотел „Хилтън" председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открие срещата на кампанийните мениджъри на Европейската народна партия (ЕНП). По време на срещата председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи презентацията „Анализ на успеха на ГЕРБ на местни избори 2015 и предстоящата кампания за президентски избори 2016 г.".

***
София.
Между 14.00 и 16.00 часа до 28 април ще се проведе пролетна кампания за профилактични и консултативни грижи на Центъра за лечение на хернии и коремна болка към Медицински център „Пирогов". За да се възползват хората от профилактичните прегледи е необходимо да се запишат предварително по телефона 02/ 9154 364 . Записването го осъществява медицински секретар всеки делничен ден между 10.00 и 12.00 часа.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Анел" на хотел „Анел" - София ще се предстои закриваща конференция по проект „Укрепване на националния капацитет за изпълнение на решенията на ЕСПЧ". Конференцията ще бъде открита от Красимира Филипова, зам. -министър на правосъдието.

***
София.
От 15.00 часа в Дома на Европа, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев ще участва в публична дискусия на тема "Отражение на сирийската криза върху сигурността на Европейския съюз: регионални и глобални аспекти".

***
София.
От 16.30 часа в Гранд Хотел София ще се проведе дискусия на тема „Инвестиции за устойчив растеж в аутсорсинг сектора".

***
София.
От 17.00 часа в Американски център към Столична библиотека, пл. „Славейков" № 4а, ще се състои тържествено връчване на наградите „Васа Ганчева".

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК, Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски", ще отбележи 45-годишният си юбилей с благотворителен концерт.

***
София.
От 19.00 часа в зала 6 на НДК, Департамент „Музика" на Нов български университет, „Камерата Орфика НБУ" и Национален дворец на културата организират камерен концерт „Скрити гласове" от цикъла „Солисти-интерпретатори".

***
Асеновград.
От 14.00 часа в Градската библиотека правнукът на Райна Попгеоргиева Футекова, известна като Райна Княгиня, инж. Здравчо Здравчев ще проведе среща с ученици, а от 17.30 часа - с асеновградската общественост. Той ще разкаже за славната епопея на Априлското въстание, по повод 140 години от провеждането му.

***
Благоевград.
От 09.00 часа във фоайето на общината ще бъде открита работилница за великденски яйца, която ще продължи до 28 април.

***
Бургас.
От 10.30 часа в храм „Св. Иван Рислки", Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий ще прочете традиционното си Великденско послание до клира и православните християни.

***
Бургас.
От 13.00 часа на ул. „Фердинандова" №60, ще се проведе пресконференция с участието на групата общински съветници от БСП - Бургас.

***
Бургас.
От 13.15 часа учители и ученици от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще поднасат цветя пред паметника на Петя Дубарова в Морската градина.-

***
Бургас.
От 15.00 часа в атриума на Бургаския свободен университет ще се проведат чествания по повод деня на Революцията на карамфилите в Португалия с участието на Посланика на Португалия Н. Пр. г-н Луиш Фераш.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала „Ал. Г.Коджакафалията" на Културен център "Морско казино" с изложба на акварели ще бъдат отбелязани 85 години от рождението на художника Ненко Токмакчиев.

***
Варна.
От 11.00 часа в хотел „Черно море" във Варна ще се състои кръгла маса „Да преброим пилците в края на програмния период 2007 - 2013 г.". Събитието се организира от Информационен и учебен център по екология.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА, съвместна пресконференция ще дадат заместник-председателят на НС Иван Иванов и археолози от Велико Търново.

***
Видин.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Фондация „Феник 21" ще даде пресконференция, на която ще бъде представени дейностите по проект „Сливи за смет", финансиран по Програма Интеррег V-A България-Румъния.

***
Гоце Делчев.
От 18.00 часа, в малката зала на Дома на културата в гр. Гоце Делчев ще се състои представяне на книгата „Каймакъ-Чаланъ" на Красимир Узунов.

***
Гълъбово.
От 11.00 часа официално ще бъде открит първият саниран блок в област Стара Загора - бл.37 в кв. „Строител" в град Гълъбово.

***
Монтана.
От 18.00 часа в голямата зала на Общински младежки дом ще бъде открита мултимедийна инсталация „ЛИЧНИ МЕСТОИМЕНИЯ: Ние, Вие, Те".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе среща на представители на Европейската комисия за България и Румъния с председатели на земеделски кооперации от област Плевен.

***
Плевен.
От 12.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА, Лайънс Клуб ще даде пресконференция на тема „Какво показаха очни и ушни скринингови прегледи на деца от детските градини".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Божидар А., който умишлено е умъртвил Огнян Х. от гр. Пловдив, като убийството е извършено със средства опасни за живота на мнозина - с ловна пушка. Това е първо заседание по делото. Призовани са 32 свидетели и 9 вещи лица.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в 5 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Ангел Ч. , който е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на Емил А. и Наско Т., като е управлявал автомобила си, без да има необходимата правоспособност.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на подсъдимия Атанас Тонев срещу присъда на Пловдивския окръжен съд, с която беше осъден 8 години лишаване от свобода и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 години.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на подсъдимия Христо Теляшев срещу присъда на Старозагорския окръжен съд, с която беше осъден на 8 години и 6 месеца лишаване от свобода и лишаване от право да упражнява професия „ Машинист, локомотивен, влакова работа" за срок от 11 години и 6 месеца.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу бившия кмет на Община Родопи Йордан Шишков. Срещу него са повдигнати обвинения за превишаване на власт, права и задължения, като това деяние е със значителни последици за общината.

***
Свищов.
От 18.00 часа в Първото българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови" ще се проведе концерт „Различното твори чудеса". Концертът ще премине под благотворителната инициатива „Заедно можем повече". Събитието е организирано от Община Свищов и Фондация „Старт", с медийната подкрепа на Информационна агенция „Фокус".

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала в „Сирак Скитник" ще бъде представена биографична книга за Красимир Дачев на Светослава Рудолф.

***
Смолян.
От 11.00 часа в заседателната зала на ОД МВР - Смолян ще се проведе пресконференция, с която стартира втори етап от традиционна кампания на Институт за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж" и Сдружение „Шофирай отговорно и толерантно" в партньорство с Министерството на вътрешните работи, Главна дирекция „Национална полиция".

***
Стара Загора.
В 12.00 часа в общинската зала „П.Р.Славейков" кметът Живко Тодоров и г-жа Мария Жекова, сестра на покойния проф. Петър Жеков, автор на химна на Стара Загора, виден общественик, композитор, писател и учен генетик, носител на званието „Почетен гражданин на Стара Загора", ще подпишат официално договора, с който тя дарява на Община Стара Загора имот в центъра на града. Данъчната оценка на имота е за над 1 млн. лв.

***
Троян.
От 10.30 часа в зала на хотел „Шато Монтан", гр. Троян, ОИЦ-Ловеч ще проведе втора тематична информационна среща „Дни на отворените врати", в рамките на националната инициатива „Успешни ЗАЕДНО". Срещите са ориентирани към бизнеса от общините Троян и Априлци.