Лавров за идеята на САЩ за разделяне на Сирия на „зони на влияние“: Това е примитивен подход
Секция: Русия
25 Април 2016 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лавров за идеята на САЩ за разделяне на Сирия на „зони на влияние“: Това е примитивен подход

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров коментира предложението на САЩ за разделяне на Сирия на „зони на влияние“, предаде РИА Новости.

„Това е малко примитивен подход. Все пак принципиална е борбата с терористите“, каза Лавров на пресконференция след преговори с етиопския си колега Тедрос Адхан Гебрейесус.

Руският министър също така заяви, че Москва и Вашингтон вече са съгласували системата за мониторинг на прекратяването на огъня в Сирия.

„Тя работи, независимо от това, че Пентагонът, а в последно време и Държавният департамент, публично се опитват да се отрекат от наличието на каквато и да било координация между нашите военни и твърдят, че всички контакти с руските Въздушно-космически сили се състоят единствено в споразуменията за предотвратяване на инциденти. Не знам защо подобни изявления прави Държавният департамент и изобщо нашите американски партньори. Може би, се срамуват да си сътрудничат с Руската федерация? Но ние си сътрудничим в борбата с тероризма и няма от какво да се срамуват“, отбеляза Лавров.

В събота държавният секретар на САЩ Джон Кери предложи Сирия да бъде разделена на зони на отговорност, припомня РИА Новости.