Постоянното представителство на РФ в НАТО: Алиансът се опитва да създаде нова „линия на конфронтация“ с Русия в Черно море
Секция: Русия
26 Април 2016 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Постоянното представителство на РФ в НАТО: Алиансът се опитва да създаде нова „линия на конфронтация“ с Русия в Черно море

/КРОСС/ НАТО се опитва да създаде нова „линия на конфронтация“ с Русия в Черно море. Това заяви постоянното представителство на РФ в алианса, коментирайки речта на зам.-генералния секретар на НАТО Александър Вершбоу в София на 22 април, в която той призовава за увеличаване на военните възможности на алианса в региона в рамките на така наречения твърд подход към сигурността в Черно море, предаде ТАСС.

„Така нареченият твърд подход към сигурността в Черно море – това не е нещо друго, а опит за създаване на нова линия на конфронтация в черноморския регион под предлога за митичната „руска заплаха“. Всичко това противоречи на основополагащите интереси на страните с излаз на Черно море, включително и членове на НАТО. Това не е наш избор. НАТО трябва да разбира, че Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да неутрализира възникващите заплахи“, заяви постоянното представителство на РФ в алианса.

„Опитвайки се да се защити от несъществуващата руска заплаха, НАТО понижава възможностите си за защита от реалните заплахи за сигурността“, отбелязаха още от представителството.