Повече от час продължава срещата между премиера и ръководствата партиите, подкрепящи правителството
Секция: ПОЛИТИКА
26 Април 2016 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повече от час продължава срещата между премиера и ръководствата партиите, подкрепящи правителството

/КРОСС/ Повече от час продължава срещата между премиерът Бойко Борисов и ръководствата на парламентарно представените партии, подкрепящи правителството, която се провежда в кабинета на председателят на Народното събрание Цецка Цачева. В нея участие вземат представители на парламентарните групи на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Срещата бе предизвикана от последните промени в Изборния кодекс, които породиха недоволство в страната и чужбина на граждани, които са против разделянето на референдумите и изборите, задължителния гласуване и решението на депутатите сънародниците ни в чужбина да гласуват единствено в посолствата и консулствата.

От АБВ и Реформаторския блок се обявиха против част от приетите вече промени в ИК.

Народните представители отхвърлиха предложението за създаването на отделен избирателен район "Чужбина". Депутатите приеха обаче българите зад граница да могат да упражнят правото си на глас единствено в българските представителства.
С приетите до момента текстове гласуването стана задължително, като от избирателни списъци ще се заличават гласоподавателите, които не пуснат бюлетини в два последователни национални избора. На следващ вот и при желание той отново ще може да бъде записан в листите.