Ярова: САЩ окупират ЕС с помощта на НАТО
Секция: Русия
27 Април 2016 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ярова: САЩ окупират ЕС с помощта на НАТО

/КРОСС/ САЩ окупират Евросъюза с помощта на НАТО и се опитват да вбият клин в отношенията между Русия и Европа, счита председателят на Комитета за сигурност и противодействие на корупцията към Държавната дума на Русия Ирина Ярова, предаде РИА Новости.

По-рано в интервю за телевизия CBS американският президент Барак Обама заяви, че НАТО и ЕС не са заплаха за Русия, а сътрудничеството с „единна и силна“ Европа би отговаряло на интересите на Русия. Той също така изрази мнение, че руският президент Владимир Путин „като правило разглеждаше НАТО, ЕС и трансатлантическото единство като заплаха за руската мощ“.

„Създава се впечатлението, че Америка смята за решен въпроса за приватизирането на ЕС чрез НАТО. САЩ окупират ЕС с помощта на НАТО и в същото време Обама разсъждава по темата, че Русия се заблуждава в нещо. Това е опит от страна на Америка да вбие клин между Русия и Европа, заменяйки равноправното сътрудничество на Русия и европейските държави от НАТО с изземането на суверенитета на европейските народи и страни. Говорейки за мощта на Русия, Обама се стреми към слабостта на Европа, и това наистина е заплаха за глобалната сигурност“, заяви Ярова пред журналисти.

„Обама, без да се замисли, постави знак за равенство между НАТО и ЕС, между военния блок и съюза на европейските държави“, посочи още депутатът.