4G смартфонът LG K8 дебютира в магазините на Мтел на цена от 2 лева на месец
Секция: Технологии
28 Април 2016 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
4G смартфонът LG K8 дебютира в магазините на Мтел на цена от 2 лева на месец

/КРОСС/ Само дни след старта на 4G мрежата на Мтел, телекомът първи започна да предлага 4G смартфона LG K8, който клиентите могат да използват и в новата мрежа на компанията. Устройството вече е в магазините на Мтел и може да бъде закупено на цена от 2 лева на месец в комбинация с абонаментния план Мтел Безкрай 3XL. Цената му в брой със същата тарифа е 40 лева.

LG K8 осигурява бързо и надеждно сърфиране в мрежата и разполага със стилен дизайн, изпълнен в концепцията „полиран камък". Смартфонът впечатлява с метален контур и елегантно извити ъгли, а дисплеят е направен от специално 2.5D Arc Glass покритие. Телефонът има и мощна 8-мегапикселова задна и 5-мегапикселова предна селфи камера, оборудвана с функцията Flash for Selfie. Чрез технологията Gesture Interval Shot и Gesture Shot потребителите могат да снимат чрез жестови команди. LG K8 разполага с голям 5-инчов IPS дисплей, който предоставя по-добра видимост при различно осветление - от абсолютна тъмнина до директна слънчева светлина.

От 25 април клиентите на Мтел вече могат да сърфират в 4G мрежата на телекома. За тази цел те трябва да разполагат със смартфон, който поддържа 4G, а LG K8 е от моделите, които притежават тази функционалност. Освен с 4G смартфон, клиентите трябва още да имат SIM карта, която поддържа 4G и да са в зона на покритие. Ако клиентите не разполагат с такава SIM карта, те могат да я сменят безплатно в магазините на телекома.

Максималната скорост, която може да бъде достигната в 4G мрежата на Мтел към момента е 86 Mbps, което е двойно по-бързо от досегашната 3G мрежа. Тази скорост ще нарасне до 130 Mbps, след като компанията получи необходимите честоти от Комисията за регулиране на съобщенията, което се очаква до една-две седмици. Клиентите на телекома могат да се възползват от 4G мрежата безплатно до 31 юли.