Мерджанов: До идната неделя ще е ясен новият лидер на БСП
Секция: ПОЛИТИКА
01 Май 2016 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мерджанов: До идната неделя ще е ясен новият лидер на БСП

/КРОСС/Приемането на промените в Изборния кодекс (ИК) бе загуба на време, каза депутатът от БСП Атанас Мерджанов по БНТ. По този начин гостът в студиото коментира реформите в законодателството. Той също се спря и върху думите на премиера Бойко Борисов, че се готви съюз между БСП, ДПС и ДСБ.

"Такава коалиция е почти невъзможна", каза още Мерджанов и допълни: Българите са тези, които ще изберат кой да ги управлява. Мерджанов се спря и върху бъдещия конгрес на неговата партия.

"Ние не сме лидерска партия и е хубаво, че има 32-ма кандидати", каза още той. Народният представител заяви, че евентуален балотаж между сегашния председател на БСП - Михаил Миков и депутатката Корнелия Нинова - ще бъде нещо нормално.

"До идната неделя ще бъде ясно кой ще е новият лидер на БСП", категоричен бе Мерджанов.

Според него, животът стана непоносим в българската държава.

"Мизерията, начинът, по който се чувства българското семейство, българските деца... Не случайно едни от основните наши искания и усилия са тъкмо за социалните закони."

"И за по-справедливо данъчно облагане, и за помощи за майките, за деца с увреждания, които успяхме да прокараме на първо четене този закон... И разбира се, редица други промени в трудовото законодателство, които гарантират повече права на българските трудови хора."

Според него това е характерна алтернатива от година насам.