Акция срещу неправилно паркирали коли в празничните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Май 2016 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акция срещу неправилно паркирали коли в празничните дни

/КРОСС/Множество автомобили са вдигнати при специализирани полицейски операции за неправилно паркиране, предимно в централна градска част на столицата, пред увеселителни и питейни заведения, съобщават от МВР.

Първата акция е проведена за времето от 22.00 ч. на 15 април до 4.00 ч. на 17 април, а втората започна от 22.00 ч. на 29 април и продължава до 4.00 ч. на 1 май тази година.

Инспекциите на пътните полицаи, заедно с представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Центъра за градска мобилност, се осъществяваха предимно в тъмната част от денонощията.

Общо са проверени 170 моторни превозни средства и 170 души. На 144 водачи е извършена проверка за алкохол, репатрирани са общо 47 автомобила.

В хода на акцията са съставени пет акта на водачи, шофирали след употреба на алкохол, съставени са общо 17 акта и 29 фиша за различни нарушения сред които неправоспособност, нередовни документи, неправилно паркиране и други нарушения. Отнети са девет свидетелства за управление на МПС, спрени са от движение 11 моторни превозни средства.

Основно репатриране на автомобили е извършвано в часовия интервал между 22.00 и 1.00 ч. Предприетите действия са в отговор на получени сигнали, че водачите на моторни превозни средства нарушават правилата за паркиране.

Реализирането на подобни специализирани акции за спазване на реда и режима за паркиране в София ще продължи, обещават от МВР.