Предстоящи събития
Секция: Предстоящи събития
03 Май 2016 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития

/КРОСС/ ***
София.
В столичния храм „Св. София - Премъдрост Божия", Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще възглави Заупокойната св. Литургия и опелото на бившия Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон. Богослужението ще започне от 09.00 часа. Опелото на митрополит Симеон ще започне от 11.30 часа.

***
София.
На 28 април в Софийски градски съд бяха внесени документите за регистрация на политическа партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност" (ДОСТ). Поради големия обществен интерес делото ще бъде публично разпределено пред журналисти от 10.00 часа в 15 кабинет.

***
София.
От 11.00 часа в централата на ДСБ ще се проведе пресконференция на Демократи за силна България и народните представители от Гражданския съвет на РБ на тема „Предложението на МФ за изменения в КСО".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Медицински център по интегративна медицина и Центъра за защитата на правата в здравеопазването.

***
София.
От 14.30 часа в сградата на Народното събрание на кръстовището на булевардите „Цар Освободител" и „Княз Дондуков" (входът е откъм „Дондуков") ще бъде внесена подписката за пряко допитване до народа - Референдум 2016, инициатива на Веселин Марешки.

***
Антон.
От 17.30 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ-Антон на бул. „България"№11, общинските съветници Тодор Александров и Георги Лазаров ще разговорят с жителите от Антон.

***
Варна.
В храм „Св. Николай Чудотворец", Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски Митрополит Йоан ще отслужи Пасхална света литургия.

***
Варна.
От 12.00 часа в сградата на Варненска и Великопреслвска св. митрополия, ще се състои пресконференция във връзка с провеждането на Великденски лекоатлетически крос под надслов „Великден с децата на Варна".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в парк „Никола Габровски" (лозето на Никола Габровски) ще се проведе митинг на БСП - Велико Търново по случай 125 години от Първа социалистическа сбирка и организирано социалистическо движение в България.

***
Видин.
Oт 10.00 часа в храм „Св. Димитър" ще се състои празнична изложба по повод Великден на детски рисунки. Събитието е организирано от Сдружение „Активно общество" и Видинска Света Митрополия. Участие в изложбата ще вземат детски градини. Децата ще представят и своя празнична програма.

***
Горна Оряховица/с. Поликраище.
От 10.00 часа на откритата сцена в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведат Пролетни дни на културата: „Люлки полюлейки" - пресъздаване на пролетни народни обичаи.

***
Добрич.
От 09.00 часа в малката зала на Общината ще се проведе кметската оперативка.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе Великденски концерт на Хор „Добруджански звуци", с който ще бъдат отбелязани и 115 години от създаването на хора.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Окръжен съд ще се проведе първо заседание по делото срещу Николай, Владимир и Иван Карастоянови, обвинени в убийството на Николай Радев - Отвертката, сочен за приближен до Братя Галеви.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 1 зала на Пловдивския апелативен съд ще бъде разгледано дело по жалба на Йордан Пацев и Петър Пацев срещу присъда на Пловдивския окръжен съд. Йордан Пацев е осъден на 10 г. и 6 месеца, а Петър Пацев - на 10 години лишаване от свобода, за това, че в съучастие са извършили умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала на Пловдивския окръжен съд ще бъде гледано дело срещу Момчил В., обвинен че е пазил и укривал отливки, направени върху вход за карти, които са идентични с тези на използваните в скандинавските държави за автоматизирани бензиноколони, от които може да се закупи гориво с банкови карти, като е съхранявал и информация за съдържанието на платежни инструменти /банкови карти/, съдържаща се в подправени платежни инструменти.

***
Сливен.
От 09.00 часа в зала „Май" ще се проведе сесия на Общинския съвет.

***
Хасково.
От 13.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде народният представител от ВМРО Милен Михов.